My Blog Followers!

Thursday, June 3, 2010

1st day praktikal...




Assalamualaikum…

1 Jun 2010 adalah tarikh bermulanya aku berpraktikal selama 6 bulan di Unit Pengurusan Maklumat Negeri, Wisma Darul Iman sehingga 30 November 2010. Pagi tu aku datang awal before kol 8 dah tercegat kat bawah ngan Weeda. Kol 8 pagi baru kiteorang naek tingkat 2 nak jumpa Pengarah, Tn. Hj. Che Abd Rani Mohd. Debaran nak jumpa tu memang memuncak sebab 1st time masuk pejabat & keje.

Masuk je lam pejabat, sume yang ada pakat tengok je mentang-mentang la kiteorang ni baru je kat situ. Cam rusa masok kampung je rasa. Pengarah tak masuk keje lagi time tu, dia ada kat hospital ada hal. Tunggu la kiteorang ni dengan penuh sabar ngan perot berbunyi ntah brapa kali ntah masa tunggu tu.

Ntah kol brapa time tu tak tao la, tengok-tengok pengarah da sampai. Pi la jumpa dia sampai senyum-senyum ala kucing comei. Da abis borak-borak+leteran+nasihat+ilmu yang diberi baru la rasa lega ciket. Masa tunggu pengarah sampai da di bawa kat tempat keje oleh Kak Lah.

Pas jumpa pengarah, kene jumpa supervisor lak. Supervisor nama En. Farhan, encem la ciket(kata Weeda lam ati… Hahahaha…).

Pastu diberi projek untuk dibuat. Aku still blurr nak watpe. Nanti pikir.

Da penat seharian kat opis ni, kol 5 petang dah, time untuk balik. Nanti sambung. Tata…

1 comment:

:) said...

best la...dua orang awek apit ko