My Blog Followers!

Thursday, August 26, 2010

Sony Mod!!!

My Sony Ericsson W890i

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sony Modding?
Pe ke bende alah tu?
Mende ni sebenarnya cara untuk korang hack Phone Sony korang...
Cam nak ubah menu jadi lawa, menu flash, ubah icon, ubah font dan lain-lain lagi...
Kalo tak tao gak, google je...

Aku dah try buat dan memang best...
Aku tuka menu flash, font, icon dan lain-lain lagi...
Siap wat gambar sendiri flash masa on phone...
Tapi, diingatkan tanggung sendiri kalo phone rosak ea...

Aku pon ambik risiko mod phone sony tu sebab da abis warantty...
Jadi, belasah je la mod ikut suke aku...
Mende 1st korang kene ambik tao sebelum buat adalah kne tao phone korang tu...

Ape yang korang kene tao?

Korang kena tao jenis Platform,GDFS, CID, EROM, Colour dan Firmware version phone sony korang...
Maklumat lanjut tengok kat laman SE-lifestyle...
Sebab aku nak terang memang panjang...
Aku just terang mana yang patut je...

Korang kena tao CID dan Platform phone sony...
Nak tao camne?
Tengok kat SE-lifestyle Phone Database...
Ni CID dan Platform bagi Sony Ericsson W890i...

Nak lagi senang?
Pakai Sony Ericsson DB and CID explorer...
Download kat SE Flashing...

Bagi platform berlainan, software nak mod pon lain...
Sony W890i ni platform DB3150...
Jadi kena gune software A2uploader...
Aku tak tao sangat software yang nak gune modding ni...
Cam biasa, korang google je atau tengok kat SE Flashing...

Nanti aku sambung lagi...
Penat taip, da la tak rati taip pakai 8 jari...

p/s: semangat gune Typing Faster software, last-last tinggal camtu je. Tak praktise pon.. :P

Wednesday, August 25, 2010

Hadoi... Bala...

Sodapnya tido...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Pagi ni memang bala datang kat aku...
Ni balasan bulan pose kot...
Nasib badan la...

Pagi tadi aku bangun kol 7.18!!!
7.18!!!
Ni gara-gara aku tido lewat semalam dok tengok Prince of Persia...
Tapi best gak cite dia...
Nape orang cakap tak best ea...

Punye la kelam-kabut bwak moto...
Pecut bagai nak rempit kat litar sepang...
Tapi takde la laju sangat pon...
Kelajuan membawa bencana, ingat orang tersayang...

Kol 6.23 da bangun, cam awal lak...
tu yang gi sambung tido blek...
memang padah la tido blek...
Terlewat jadinya...

Malam ni tido awal la cket...
And, tak sambung tido lagi...

p/s: Sahur: Megi + Hot Coklat... Huhuhu, sedap... Tapi.... Lapar...

Thursday, August 5, 2010

User Guide @ Manual Pengguna...




Asslamualaikum dan salam sejahtera...

Semalam tengah dok edit-edit balik sistem yang ntah hape-hape...
Datang bala lagi, suh wat user manual a.k.a manual pengguna...
Jadinya, arini wat la jugak sket...
Tak tao la boleh terima tak user manual aku ni...

Aku pikir-pikir cam nak kena ubah balik la sistem ni...
cam tak puas ati la...
bile la nk complete sume ni...
Haduii...

Back to work...

p/s: tak orang yang nak sponsor aku lagi ke?

Plant Vs Zombie version baru!!!



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Arini takde orang kat opis...
Sume gi kursus kat KL, bas kol 11pagi td...
Dalam tengah bukak FB, apan tag gambar Plant VS Zombie version baru...

Hahahaha...
Pastu pe lagi, lincah je download...
Terus je maen kat opis...
Takde orang nak marah pon...
Hehehehe...

Lam version baru ni ada customize untuk wat zombie sendiri...
Lawa je wat sendiri...
nanti nak wat banyak-banyak la...

Sekarang ni nak maen sambil dengar radio...
Hehehehe...
Tata...

p/s: Sape nk dowload, bg email. nnti anta link downloadnya...


Wednesday, August 4, 2010

Siap la tu! Nak lebey-lebey? Wat sendiri la...


Login Page

Assalamualaikum...
Arini siapkan kuiz yang kena repair maan yang patut...
Rasanya cukuplah dengan ape yang aku wat...

Wat cantek-cantek pon bukan dapat bayaran gak kan?
Jadinya aku repair ala kadar je...
Cm malas giler arini nak wat keje...
Semalam dah la tak keje sebab ada bengkel...

Projek btol punye tak start lagi...
Bila nak start la ni...
Proposal pe cite taktao la...
Lecturer tak call gitao pon...
Aku malas nak call sebab tengah sempit sangat...
Kredit ada lagi balance RM0.64 je...

Seksanya takde sumber kewangan...

p/s: ada sesapa nak sponsor aku tak?
Nanti aku tolong wat website untuk korang....
(Prasan bagus je)

Tuesday, August 3, 2010

Lawak pon ado la...



Assalamualaikum & salam sejahtera sume...
Hahahahahahahaha....
Lawak la gi bengkel ni...

Teruk tol la aku gi gelak...
Bengkel ni ajar la orang tentang laman web, facebook & twitter...
Yang join bengkel ni pakcik-pakcik & makcik-makcik yang da agak berumor...
Da cakap email, ada yang dah pnye ada yang takde, ada yang tak tao...

Pakcik kat sebelah aku ni terkial-kial wat email gmail...
Yang kawan dia plak pening...
Kecian gak nengoknya...

Takpe pakcik, slow-slow...
Da kol 3.30petang dah...
Dari pagi tadi ada kat cini...

Aku pon da naek borink sebab blaja mende yang da tao pon...
Dok godek-godek info ubuntu untuk install kat laptop...
cam tak sesuai kat laptop acer tu...
camne ni ek...

Ok la...
jap gi sambung...



Best!!!




Assalamualaikum & selamat sejahtera kepada blogger sekalian...

Hehehehe...
Arini hepi je sebab takyah gi opis...
Ada bengkel untuk budak-budak praktikal..

Jadi....
Lupa, bengkel ini adalah Kursus Laman Web, Facebook & twitter...
Jadi, cam blaja mende sama je masa kat U dulu...
Jadi relax je ar dengar orang ceramah kat depan...

And, at the same time...
Kena jaga bilik server kat tempat kursus ini...
Sebab...
En. Kasim kena gi skolah anak dia untuk terima ebook...

Ok la...
Kena dengar orang ceramah...
Nanti update lagi...

Tata...
Hehehe...
BEST!!!

Monday, August 2, 2010

Kuiz dah digunakan... :D


Booth pameran kat karnival

Assalamualaikum...
Arini rasa nk updates cket la...

Pada 30 & 31 Julai bertempat di Terengganu Trade Centre(TTC) telah berlangsungnya
Karnival Malaysia Inovatif Peringkat Zon Timur...
Cewah, ayat skema la plak...

Masa karnival tu projek yang aku develop telah pun digunakan, iaitu Kuiz ICT Negeri Terengganu...
Walaupun tak 100% lengkap lagi, tapi terpaksa la bagi gak diaorang gunakan...
Banyak gak la komen, kritikan membunuh serta idea bernas yang diberi tentang kuiz tersebut...

Tapi sume berjalan dengan lancar je...
Takde masalah la...


Ni dia muka depan Kuiz ICT tu...

Ramai gak yang mencuba nasib menjawab soalan yang mencabar jiwa & raga...
Tapi soalan bukan aku yang masukkan la, Kak Nor @ staff yang masukkan...
Tapi jawapan sume aku da tao la...
Hehehehe...

Aku tengok budak-budak skolah ramai gak yang try, tapi dek kerana
info pasal kuiz tu takde kat booth(sebab takde raung nak pamerkan info-info tersebut)
ramai yang takleh nak jawab...
Hehehehe...

Aku kat tepi just senyum je bile orang tanye...
Kecian gak la...

Ok la, sampai sini je update latest...
Nanti aku update lagi(kes update time keje)...
Ok, tata...
Hehehehe...