My Blog Followers!

Thursday, August 26, 2010

Sony Mod!!!

My Sony Ericsson W890i

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sony Modding?
Pe ke bende alah tu?
Mende ni sebenarnya cara untuk korang hack Phone Sony korang...
Cam nak ubah menu jadi lawa, menu flash, ubah icon, ubah font dan lain-lain lagi...
Kalo tak tao gak, google je...

Aku dah try buat dan memang best...
Aku tuka menu flash, font, icon dan lain-lain lagi...
Siap wat gambar sendiri flash masa on phone...
Tapi, diingatkan tanggung sendiri kalo phone rosak ea...

Aku pon ambik risiko mod phone sony tu sebab da abis warantty...
Jadi, belasah je la mod ikut suke aku...
Mende 1st korang kene ambik tao sebelum buat adalah kne tao phone korang tu...

Ape yang korang kene tao?

Korang kena tao jenis Platform,GDFS, CID, EROM, Colour dan Firmware version phone sony korang...
Maklumat lanjut tengok kat laman SE-lifestyle...
Sebab aku nak terang memang panjang...
Aku just terang mana yang patut je...

Korang kena tao CID dan Platform phone sony...
Nak tao camne?
Tengok kat SE-lifestyle Phone Database...
Ni CID dan Platform bagi Sony Ericsson W890i...

Nak lagi senang?
Pakai Sony Ericsson DB and CID explorer...
Download kat SE Flashing...

Bagi platform berlainan, software nak mod pon lain...
Sony W890i ni platform DB3150...
Jadi kena gune software A2uploader...
Aku tak tao sangat software yang nak gune modding ni...
Cam biasa, korang google je atau tengok kat SE Flashing...

Nanti aku sambung lagi...
Penat taip, da la tak rati taip pakai 8 jari...

p/s: semangat gune Typing Faster software, last-last tinggal camtu je. Tak praktise pon.. :P

No comments: