My Blog Followers!

Sunday, October 17, 2010

My weekend... Part 2

Cedapnyer...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sambung lagi dengan post My Weekend

Ari jumaat gi pantai sorang-sorang...
Aru sabtu len lak citenya...
Ari sabtu best cket...
Nape?

Ari sabtu, budak-budak praktikal sume plan nak gi maen bowling...
Cam best, jadi pegi la jugak...
Ingatkan sume yang pegi, ada gak yang tak pegi...
Ikut la nak datang ke tak, asal aku boley maen...

Maen kat mana?
Kitaorang maen kat TER...
TER pe?
TER tu Terengganu Equestrian Resort...
Tempat kuda-kuda tu...


Ni dia jaguh maen bowling...

Janji kol 1.30...
Aku datang kat kol 2 gak...
Kes kat lam toilet lama sangat...
:P

Bukan hapa...
Kena la buang dulu mana yang patutkan...
Kang tengah maen, tetiba sakit perot...
Maunya lama kat lam toilet lagi...

Nape gambar orang len je ada?
Sebab...
Tengah pegang kamera nak ambikkan gambar...
Anti cket ngan kamera...
Kalo tolong orang ambikkan gambar suke la...

Jadi anti ngan kamera...
Sebab...
Tak suke ngan gambar sendiri kat lam gambar...
Nampak burok...

Ok la...
Sambung balik ngan cite bowling tadi...
Maen 1 game je...
Sebab ada tournament kol 2.30...

Tak best la...
1 game mana puas...
Kalo 2-3 game ok gak...
Nasib la datang lewat sangat...

Da lama tak maen...
Jadinya, selalu masuk longkang...
Strike pon takde...
Hampeh gak la maen...
Cam orang terencat je maen...

Pas maen bowling, diaorang ajak gi karaoke...
Bab-bab karaoke ni memang failed...
Tengok je la persembahan masa ari raya ritu...
Memang terok...
Hahahaha...

Tapi....
Pusat karaoke tutup...
Aku pun suggest gi Giant, kat sana ada karaoke box...
Ingatkan okay la kat sana...
Rupa2 nya ramainyer budak-budak skolah...
Cam semut je ramainya...

Tak jadi la kaoraoke...
Watpe pastu?
Kitaorang gi makan Pizza...
Best gak...

Besar je pizza tu...
Tapi...
Da kenyang masa tu...
Sebab makan tengahari kol 12.30...

Nak wat camne, orang da order...
Kita makan je la...
Sumbat je mana yang boley...
Asalkan abis...

Kalo gi pizza...
orang yang terakhir abis...
Sapa?
Adam la...
Tukang abiskan sisa-sisa makanan yang tinggal...

Ngan air pun tolong abiskan jugak...
memang la sedap...
Sebab...
Ada orang belanja...
Sapa?
Akak-akak, adik london & bakal abang ipar...

Datang makan je...
Pastu abiskan makanan yang tinggal...
Memang menjilat jari...
Huahahahaha....

Tu je la my weekend...
Sonok gak la...
Dapat makan ramai-ramai...
Maen bowling...
Kuar jalan-jalan...
Bila lagi nak kuar ea?

p/s: dwet bowling ngan dwet pizza tak bayar lagi...

My weekend...

Cantek tak pantainyer?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ari jumaat dan sabtu...
Ari cuti bagi negeri Terengganu, Kelantan, Kedah dan yang sewaktu dengannya...
Bagi aku, ari yang membosankan...

Sebab?
Takleh nak online...
Bukak FB, blogger dan kosmo...

Mende wajib bukak kalo online...
Pastu yang penting bukak google...
Nape?

Sebab, google adalah search engine yang paling aku suke...
Nak pakai yahoo search memang tak best...
Yang len lagi aku tak kenal...

Pagi jumaat da bising dengan kuliah jumaat kat surau tepi jalan dekat ngan umah sewa tu...
Aku wat dek je...
Tido lagi...

Kol 9pagi bukak tingkap sebab da panas sangat kat dalam bilik tu...
Da la takde kipas...
Da cam kat lam oven ada la gak...

Kol 11 pagi bangun kes panas terlampau...
Gi bilik air, bawak baju...
Alasan nak basuh baju...
Padahal nak duk lam bilik air je...

Sebab...
Sejuk la kat lam bilik air tu...
Duk lama-lama pun tak pe...
Yela, kat lam umah panas sangat la...

Baju baju gak time kat lam bilik air tu...
Bukan alasan okey...
Pas siap basuh baju & mandi gi kuar...
Melantak kat kedai A-Z Selera Timur...

Awal sangat pegi...
Padan muka, takde lauk banyak lagi...
Last-last ambik lauk daging lembu...
Nasib tak pening kepala pas tu...
Kalo tak, bawak moto cam orang lalok la....

Pastu, cam biasa la...
Jumaat...
Kena solat jumaat kan...
Kalo tak gi takpe...
Asalkan jangan lebey 3 kali tao...
Aku semestinya pegi....
Masjid dekat sangat kot...

Pas solat jumaat aku terus cabut balik umah...
Tengok tv dulu...
Cam biasa, takde cite best kat tv...
Walaupon ada astro, tapi channel cket je ada...
Housemate kedekot!!!
Anti ngan housemate sekarang...


Air 100Plus yang dibawa...

Pas puas tuka-tuka channel yang sama...
Blah gi jenjalan...
Kemana moto aku pusingkan, ke situ la tujuanku...
Takde hala tuju pon...

Puas pikir, berenti kat T'Shoppe beli air...
Wajib, 100plus & air mineral...
Pastu terus gi ke Pantai Batu Burok...
Pantai yang popular kat Terengganu...

Cari port yang best cket, terus landing kat bontot aku kat situ je...
Maka di situ la aku bertapa untuk beberapa jam...
Best kat sana...
Angin sempoi-sempoi je...
Tenang je...


Ni family tengah layan anak maen pasir....

Tengok budak-budak maen kat sana...
Ada layang-layang terbang...
Awan yang cantek...
Cewah...

Lama gak kat sana...
Takde pe nak wat gak kalo balik umah...
Da la panas...
Tahap nak dehidrat kalo duk lama-lama...

Kalo yang tak tahan memang da pengsan alam da...
Totally panas...
Tapi aku tahan je duk kat sana sebab takde umah sewa len yang murah...
Yela, kalo ambik yang mahal kecian kat Abah & mama aku yang support bayar sewa...

Lama gak aku pantai...
Macam-macam orang aku jumpa...
Ada couple, ada family, ada awekz dan sebagainya...
Macam-macam ragam pon ada gak...
Siap bawak KFC lagi...
Wat aku terliur je...

Nape kat sana lama sangat?
Saje...
Tenangkan fikiran...
Buangkan sume yang berserabut kat kepala & hati ni...
Ambik angin...

Dekat kol 6 gak la balik umah...
Ramai gak petang-petang orang datang sana...
Malas da nak stay, sebab solat pon belum...
Jadi balik solat...

Nanti upload gambar masa kat sana...
Takleh nak bluetooth kat PC ni...
Jap gi bukak laptop nak upload...
Laptop wajib bawak selalu...
:D

p/s:aduss... sadis wajahku... jerawat banyak balik... :'(

Ari Ahad...

 
Kawan-kawan praktikal...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Arini ari ahad...
Cam biasa, permulaan keje pada minggu ini...
Aku cam biasa, sampai ofis...
Terus bukak FB, blogger, kosmo & mangastream...

Tu la rutin harian kat ofis pada setiap pagi...
Pastu, kol 9 pagi turun ke cafe untuk melantak makan...
Kol 9.45 gitu, naek ofis untuk menyambung keje yang tertunggak...
Keje yang tak disiapkan pada hari khamis...

Kol 10 pagi cam gitu...
Aku start la keje...
Rutin yang sama berulang kembali pada setiap hari dan setipa minggu sampai la aku abis praktikal...
Kadang-kadang bosan gak...

Takda pe nak update pon...
Tengok orang update, rasa gatal nak update gak...
Baca je la...
Huahahahaha...

p/s: gambar takde kaitan ngan post ni pon...

Thursday, October 14, 2010

Hari Khamis daa...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Arini ari khamis dan seperti biasa...
Balik keje awal!!!

Cam biasa, aku takde mood...
Nak wat keje pon malas...

Ada sapa-sapa nak tolong aku wat keje...
Senang je...
Develop website je...

Bukan susah pon...
Pakai Joomla je...
Edit-edit module yang dah ada lam tu je...

Kalo yang expert, 1 jam da siap...
Aku ni da masuk ari ke brape ntah wat...
Tak siap-siap gak lagi...

Weeda bukan maen lagi edit header tempahan blogger-blogger tegar...
Dah ada side income...
Aku bila nak ada sideincome...

Nuffnang tak gerak-gerak lagi...
Baru ada bape hinggit je...
Bila la nak ada income banyak cam blogger len ntah...

Terpikir gak nak wat sideincome...
Tapi....
Nak wat pe ea?

Nak design...
Sah-sah fail...

Nak wat header...
Design failed...

Nak meniaga...
Tak tao nak jual pe...

Nak wat template blog...
Memang aku tak reti...
Nama je student multimedia...
Design failed...

Aku pon tak tao lagi masa depan aku camne...
Tak nampak lagi jalan nak dituju...
Ntah akan ada masa aku untuk nikmati masa depan...

Orang len da ada macam-macam rancangan masa depan...
Siap ada orang offer masuk keje da...
Gaji pun sodap...

Aku camni je...
Takde progress...
Sama la cam projek aku yang tak gerak-gerak...
Boss pun asek tambah tu tambah ni...

Sempat ke aku nak wat sume tu?
Kepala pon tengah serabut...
Aku cakap ngan orang, orang kate aku nak marah je...
Bukan nak marah, aku cakap je...

Kalo marah, da lama aku mengamuk...
Takde nak marah-marah cakp camtu je...
Silap aribulan, aku tibai je sesapa wat aku marah...

Setiap orang ada tahap kemarahannya...
Aku punya da hampir tahap nak pecah dah...
Over limit...
Aku sabar je...

Sabar tu separuh daripada iman...
Aku takde la baek sangat pun...
Nampak je baek kadang=kadang...
Perangai cam setan gak gak kadang-kadang tu...
Korang je yang tak nampak lagi...

Kalo korang nampak...
Memang sah-sah korang terpikir beberapa kali...
Ni Adam yang korang kenal ke?

Aku pun da takde idea nak tulis ni...
Saje je update...
Kemalasan melannda lagi...

Tahap kesabaran turun cket arini...
Ntah pe la nak wat...

Ok la...
Sampai disini je aku update...

1 question for you blogger...
Do you think I the handsome guy of all?

Tak tao nak jawab?

Gambar?
Usha kat bawah....
........
......
.....
...
..
.


p/s: kes takde mood... saje je wat lawak bodoh...

Sunday, October 10, 2010

Start Your Day with a Smile!

Jom sume kite mulakan hari ni dengan satu senyuman...
Jom la bukan susah sangatkan?
Senyum je...
Senyumkan satu sedekah...

Ok...1...2...3...


Camtu je...
Tu bukan senyum tu masam je...
Senyum la...
Senyum la lebar lagi...

Ok...1...2...3...


Lebar lagi senyum tu...


Haaa...
Camtu la...
Lebar lagi...
Cepat...



Kan comei senyum camtu...
Tak susahkan...
Senyum-senyum la selalu ea...
Ni ada lagu senyum dari Malique feat Najwa - Senyum
Layan...


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com



Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse

Thursday, October 7, 2010

My New Skin...

My new laptop skin

Aritu ada la jalan-jalan kat pasaraya X ni...
Kes bosan, takde mega mall nak gi ronda-ronda...
Tengah jalan-jalan ni nampak la skin laptop banyak je tergantung...
Time tu gi la usha...

Banyak gak yang lawa-lawa...
Belek-belek, penah tangan...
Jadi nya, ambik keputusan cari yang putih je...

Sebab, kalo ambik kaler itam nanti serap haba lak...
Putih nampak lawa gak...
Tengah dok belek-belek tu...
Nampak la gambar boye darat nih...

Nampak comei je...
Harga pon Rm15 je...
Pe lagi, rambat je la...
Ingatkan nak suh tuan kedai tu pasang...
Tapi laptop tak bawak time tu...

Balik baru pasang...
Time pasang tu...
...........
.........
........
......
.....
...
..
.

Hancus gak la cuttingnya...
Aku ta reti nak bajet cutting...
Cut pakai pisau ngan pembaris...
Cut pon banyak lari...
Adoi...
Nampak buruk gak la tepi-tepi...

Pape pun, laptop da ada skin baru...
Yang plastik transparent tu buang jauh-jauh...
da buruk sangat da...
Sebab dari mula dapat, tak tuka-tuka...

Comei tak...
comei kan...
kan?
kan?




My Small Thumbdrive

Haa...
Ni namanya Thumbdrive...
A.K.A pendrive...
Kecik je kan..
Keluaran Kingmax...

Bape kapasitinya?
Ha, kapasiti dia 8GB...
8GB!
Tak caya?
Search je kat google pasal kingmax...

Sesapa je yang aku tunjuk kat sini terkezut...
Tengok kecik sangat katanya...
Bagi yang selalu update tang teknologi, tengok biasa je...

Aku suke gune, sebab comei...
Kecik...
Besar je kapasitinya...
Boleh simpan file bersize besar...

Boleh simpan lagu banyak-banyak...
Boleh simpan movie...
Gambar-gambar...
Suke...suke...suke...

Paling suke...
Arini bos takde...
Kite relax sket la arini...
Jom lepak & blogwalking...

p/s: bila la nak cukup dwet nak beli gadget baru ni...

Hampeh punye KFC...

Buang aje tanda ni...

Aritu ada la gi KFC, ingatkan nak online kat sana..
Tapi...
Satu mende yang wat aku hangin...

Aku sampai-sampai kat sana...
Gi la usha, tengok ada tulis "WIFI FREE" kat luar KFC tu..
KFC ni kat X pasaraya...
Famous gak la la pasaraya ni...

Sebab orang kata harga murah...
Aku tengok takde murahnya...
Lebih kurang je ngan pasaraya dekat ngan umah aku harga barangnya...

Aku ni dengan semangatnya gi la beratur nak beli makanan...
Yela, time online ley makan skali...
Lama gak la beratur...
Akhirnya sampai la giliran aku...
Aku pun order Dinner Plate Set...

Time dia nak siapkan order tu...
aku pun tanye la...
aku:"Akak, wifi ley gune tak kat cini?"
Akak A:"Wifi? Jap, tanye manager..."
..........
.......
......
...
..
.

Akak A:"Takley gune la dik..."
Aku:".............................................."
dalam hati:"Hampagas. Wat membazir je aku datang, tak ley nak online... !@#$%^&*"

Alkisahnya, aku makan sampai abis then balik je la...
Sial............
Aku boikot KFC kat pasaraya X ni.........

Moral value: Before order, tanye dulu siap-siap wifi ley gune tak...

p/s: apsal la aku takde brukband? Sapa ley jawab?

Wednesday, October 6, 2010

Living The Dream...



Have you had a dream...
Where everything totally in the opposite way of your life ...
Where your life change in a blink a an eye...
Where everything that you wanna have in your life...
Where everything that you ever think could happen to you...

I wanna life in that dream...
Where everything that I want could easily get...
Where I could do anything of the imposibble...
Where the boundary of freedom is unlimited...
Where there is no one could stop me....

It is fun to have that dream...
Wish I could just sleep and dream forever...
Wish that I won't wake up in this reality...
Wish it could heal the wound in side of me...

Reality hurts a lot...

Sunday, October 3, 2010

Kenapa saya tak update?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Da lama tak update blog nih...
Dah berhabuk...
Nape ye tak update?

Nape saya tak update...

Keje banyak sangat...
Rasa malas nak wat pun ada...
Bukan susah sangat pun...
Wat siap complete website Tourism Terengganu je...
Tapi....


Yang masalanya, tak reti design la...
Yup...
Dulu-dulu design fail kalo lecturer suh wat...
Camne nak wat ni ea...
Ada sapa-sapa nak tolong design...

Nape saya tak update...

Sebab 3 ari duk kat felda....
Ada Karnival, jadi kena jaga booth pameran...

Kat sana takde line 3G...
ada line EGDE je...
memang nazak nak nunggu loading 1 webpage...
pagi je laju cket...
rasa penat tak ilang lagi pas balik semalam...

Nape saya tak update...

Tiap kalo bukak computer...
Tak tao nak wat pe dulu....
Selalu je bukak Kosmo, baca paper awal pagi...
Nak tao hal-hal semasa...

Pastu bukak FB...
Bukan ada pape pun...
Rasa nak bukak membuak-buak...
Pelik je...

Nape saya tak update...

Bukan ada orang nak baca gak pon...
Syok sendiri je tulis post kat blog ni...
Sapa la nak baca blog ni ea...
Cam takde makna je wat blog ni...

Kalo nak tutup cam rugi je...
Ntah la...
Nak update pun malas je...
Ni tengah sakit je kepala...
Berdenyut-denyut je...

Nape saya tak update...

Ada mende len lagi yang rasa lebih penting nak wat...
plus, bos asek lalu je...
kang dia sound, tak sedap gak...
adoi....

Ok la...
Nak update tak tu je...
Nape saya tak update...

Nape korang tak update ea?

p/s: apsal la suh kitaorang wat website ni... patutnya bagi la kat yang lebih PRO... banyak pengalaman untuk wat... design hancus, nak marah lak... kitaorang bukan reti design ni... :'(