My Blog Followers!

Sunday, October 17, 2010

My weekend...

Cantek tak pantainyer?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ari jumaat dan sabtu...
Ari cuti bagi negeri Terengganu, Kelantan, Kedah dan yang sewaktu dengannya...
Bagi aku, ari yang membosankan...

Sebab?
Takleh nak online...
Bukak FB, blogger dan kosmo...

Mende wajib bukak kalo online...
Pastu yang penting bukak google...
Nape?

Sebab, google adalah search engine yang paling aku suke...
Nak pakai yahoo search memang tak best...
Yang len lagi aku tak kenal...

Pagi jumaat da bising dengan kuliah jumaat kat surau tepi jalan dekat ngan umah sewa tu...
Aku wat dek je...
Tido lagi...

Kol 9pagi bukak tingkap sebab da panas sangat kat dalam bilik tu...
Da la takde kipas...
Da cam kat lam oven ada la gak...

Kol 11 pagi bangun kes panas terlampau...
Gi bilik air, bawak baju...
Alasan nak basuh baju...
Padahal nak duk lam bilik air je...

Sebab...
Sejuk la kat lam bilik air tu...
Duk lama-lama pun tak pe...
Yela, kat lam umah panas sangat la...

Baju baju gak time kat lam bilik air tu...
Bukan alasan okey...
Pas siap basuh baju & mandi gi kuar...
Melantak kat kedai A-Z Selera Timur...

Awal sangat pegi...
Padan muka, takde lauk banyak lagi...
Last-last ambik lauk daging lembu...
Nasib tak pening kepala pas tu...
Kalo tak, bawak moto cam orang lalok la....

Pastu, cam biasa la...
Jumaat...
Kena solat jumaat kan...
Kalo tak gi takpe...
Asalkan jangan lebey 3 kali tao...
Aku semestinya pegi....
Masjid dekat sangat kot...

Pas solat jumaat aku terus cabut balik umah...
Tengok tv dulu...
Cam biasa, takde cite best kat tv...
Walaupon ada astro, tapi channel cket je ada...
Housemate kedekot!!!
Anti ngan housemate sekarang...


Air 100Plus yang dibawa...

Pas puas tuka-tuka channel yang sama...
Blah gi jenjalan...
Kemana moto aku pusingkan, ke situ la tujuanku...
Takde hala tuju pon...

Puas pikir, berenti kat T'Shoppe beli air...
Wajib, 100plus & air mineral...
Pastu terus gi ke Pantai Batu Burok...
Pantai yang popular kat Terengganu...

Cari port yang best cket, terus landing kat bontot aku kat situ je...
Maka di situ la aku bertapa untuk beberapa jam...
Best kat sana...
Angin sempoi-sempoi je...
Tenang je...


Ni family tengah layan anak maen pasir....

Tengok budak-budak maen kat sana...
Ada layang-layang terbang...
Awan yang cantek...
Cewah...

Lama gak kat sana...
Takde pe nak wat gak kalo balik umah...
Da la panas...
Tahap nak dehidrat kalo duk lama-lama...

Kalo yang tak tahan memang da pengsan alam da...
Totally panas...
Tapi aku tahan je duk kat sana sebab takde umah sewa len yang murah...
Yela, kalo ambik yang mahal kecian kat Abah & mama aku yang support bayar sewa...

Lama gak aku pantai...
Macam-macam orang aku jumpa...
Ada couple, ada family, ada awekz dan sebagainya...
Macam-macam ragam pon ada gak...
Siap bawak KFC lagi...
Wat aku terliur je...

Nape kat sana lama sangat?
Saje...
Tenangkan fikiran...
Buangkan sume yang berserabut kat kepala & hati ni...
Ambik angin...

Dekat kol 6 gak la balik umah...
Ramai gak petang-petang orang datang sana...
Malas da nak stay, sebab solat pon belum...
Jadi balik solat...

Nanti upload gambar masa kat sana...
Takleh nak bluetooth kat PC ni...
Jap gi bukak laptop nak upload...
Laptop wajib bawak selalu...
:D

p/s:aduss... sadis wajahku... jerawat banyak balik... :'(

No comments: