My Blog Followers!

Monday, November 29, 2010

Last day esok...


Assalamualaikum...

Hehehehehe...
Esok last day berpraktikal...
So, backup la pape yang patut kat PC opis ni...
Banyak gak la sistem nak kena copy nih...

Wednesday, November 24, 2010

La la la... Kerjalah...


La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La La La La La Laaa…
La Laaa… La Laaa…

Ooh! Pening kepala
Memikirkan tak ada kerja
Tanam Anggur
Sijil ijazah
Ah! Gantung didinding saja
~ Meet Uncle Hussain - La la la Kerjalah ~

Hehehehehe...
Lagi beberpa hari je tinggal untuk abis praktikal...
Cam kejap je lak 6 bulan tu...
Dulu time masuk rasa lama je nak abis 6 bulan...

Dah abis, kena cari keja lak...
Yela, kalo tak cari camne keje nak dapat...
Cam sesetengah orang yang aku kenal...
Tunggu keje datang ketuk pintu umah(pelik lak)...

Adam tak tao la nak keje pe untuk sementara ni...
Kalo dapat keje best ok gak...
Tapi susah la nak dapat keje yang disukai...
Wat sementara ni, keja dulu mana yang boleh...

Masa depan yang gelap lagi...
Entah apa yang menanti waktu tu...
Walau macam mana pun...
Tempuhi la jugak dengan hati yang rela...

Kepada rakan-rakan yang dapat keje tu...
Tolong-tolong la Adam untuk dapat keje...
Adam pun nak keje...
Nak dapat gaji first...

Takde pe nak update pon...
Buffer Earning dah tinggal satu je...
Sebab jarang sangat update belog nih...
Gipon takde sapa nak singgah kalo tak update...

Ok la...
Tata...

p/s: Sah-sah duk kat umah je pasni... Makan tido makan tido...

Sunday, November 21, 2010

Salam Hari Raya Qurban



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Dah lama giler tak update belog nih...
Takde pe nak tulis...
Korang pun bukan baca gak belog adam ni kan...
Ada gak la yang baca...
Thanks to sesapa yang sudi baca...

Baru je lepas Hari raya qurban...
Tahun ni family adam tak wat korban...
Sebab da belanja banyak masa akak kawen aritu...
So, takde bajet la nak wat qurban tahun ni...

Tapi ada je daging yang sampai kat umah...
Jiran-jiran ramai yang wat qurban tahun ni...
So, pagi-pagi dah makan daging...
Petang pun telan daging...
Malam pon melantak daging...
Adoii...

Naek pening adam dibuatnya...
Semalam nasib tak rebah je kat stesen bas...
Kes pening punye pasal...
Kalo tak, huru-hara la kat sana...

Dapat cuti 5 hari je...
So, kat umah makan tido je kejenya...
Takde pe nak wat...
Nak kuar pon takleh...
Moto tinggal kat K.T...

Keta takde gak...
Sebab akak balik umah mak mertua dia kt Kuala Berang...
So, adam terperap kat umah je sepanjang cuti...
Nasib la burkband ada...

Tapi, takde wat pape sangat...
Line brukband cam siput...
Online kejap je pun...
Check email, bukak FB, blogwalking, chat YM...

Chat YM pon bape orang je online...
Tu pon ada yang tak nak chat...
Booorriiiinnnggg...
Last-last adam tido je...

Asal masuk tengahari je melantak tido...
Mak sibuk masak kat dapur takde orang tolong...
Teruk kan?

Ok la...
Takde pape pon nak update...
Kat ofis sunyi je...
Student praktikal UKM da takde...
Diaorang da abis praktikal minggu lepas...

To them...
"Study Smart, not study hard...
Good luck in your study..."

p/s: Da nak abis praktikal, tinggal bape ari je lagi... Hehehehehehe.... :D


Tuesday, November 2, 2010

Banjir melanda UUM...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Arini rasa rajin nak update cket...
Bukan pe...
Da bersawang sangat la blog nih...
Pemalas btol la tuan punye blog ni kan...

Arini nak cite cket tang banjir yang melanda di beberapa tempat...
Biasa la da ujan banyak ari ni, tempat-tempat rendah memang kena banjir la...
Umah sendiri ok lagi la, tak banjir lagi...
Tapi dalam keadaan berjaga-jaga gak la...

Biasa la, umah wat kat kawasan paya, senang sangat la nak banjir kalo ujan 2-3 ari...
Slalu sangat banjir bila musim tengkujuh...
Suke sangat sebab ley jalan-jalan tengok umah orang tenggelam(hampeh)...
Ley maen ujan, mak yang dok marah kat umah(hehehe)...

Semalam dapat berita dari utara tanah air...
UUM telah tenggelam dibanjiri air...
Teruk gak la tengok dari gambar kat profile Joe Jambul...
Joe Jambul jangan marah ea, cilok gambar dari FB ang...
Tengok-tnegok....
............
...........
..........
.........
........
.......
......
....
..
.








Ni antara gambar-gambar yang di ambik oleh Joe Jambul...
Teruk kan?
Dah la time ni Majlis Konvo senior-senior...
Terpaksa tangguh...

Nak wat camne...
Bencana alam yang tak dapat nak dielakkan...
Kepada senior-senior, sabar naa...
Nanti ley la konvo pas banjir surut nanti...
And, Congratulation sebab da konvo tahun ni...

Nak tengok lagi banyak, check out kat FB Joe Jambul

p/s: asal la UPMN ni tak banjir je... Takyah gi keje... :(